Midnattssolsrallyt - The midnight sun rally
KUNGLIGA AUTOMOBIL KLUBBEN
 
 
 
Mehr... Mehr... Mehr... sep Mehr...

Foto / Video

Resultat 1950 - 2018

Arkiv

pfeil

Historia KAK Midnattssolsrallyt

 
separator
News
50
INFO

Rallyinfo 2019 publicerad:

Nu finns Rallyinfo för KAK Midnattssolsrallyt 2019 publicerad under fliken tävlande.

separator
News
50
PRESS

Publiksträcka inleder Midnattssolsrallyt:

KAK Midnattssolsrallyt 2019 inleds med en publiksträcka i Örebro, från golfbanan vid Gustavsvik till skidanläggningen Sörbybacken.

separator
News
50
PRESS

Folkfest på Truckstop i Örebro:

Truckstop i Örebro blir serviceplats samt start och mål på KAK Midnattssolsrallyt 2019. Stora ytor för både tävlande, åskådare och evenemang för alla åldrar borgar för en riktig folkfest. -En fullservicearena som få rallyn kan matcha, säger Wilhelm Douglas, KAK.

separator
News
50
HOTTELPARTNERS

Hotellpartners i Örebro:

Midnattssolsrallyt har reserverat ett antal hotellrum i Örebro för deltagare i rallyt samt medföljande. Vid bokning skall ni kontakta hotellen direkt och ange Bokningsreferens för att få tillgång till rum och avtalat pris. Rummen är reserverade för Midnattssolsrallyt fram till i mitten av maj 2019. Därefter släpps eventuellt kvarvarande rum till allmänheten. Först till kvarn! Våra hotellpartners hittar ni under fliken Tävlande.

separator
News
50
PRESS

KAK Midnattssolsrallyt 2019 i Örebro som en hyllning till Stig Blomqvist:

KAK Midnattssolsrallyt, Sveriges största och ett av Europas finaste historiska rallyn kommer 2019 att köras med Örebro som centralort för hela tävlingsarrangemanget. Tävling kommer att arrangeras som en hyllning till en av världens främsta rallyförare Stig Blomqvist, uppväxt och boende utanför Örebro.

separator
News
50
PRESS

KAK Midnattssolsrallyt 2019:

KAK introducerar ett antal nyheter inför 2019 års upplaga av KAK Midnattssolsrallyt i syfte att ytterligare befästa tävlingens inriktning som Sveriges största och ett av Europas finaste historiska rallyn.

separator
News
50
INFO

Ett stort tack till alla:

Jag vill rikta ett stort tack från oss på KAK Midnattssolsrallyt till alla tävlande, team, tävlingsorganisationen, kommuner, företag och inte minst ett stort tack till publiken. Alla bidrog till att årets tävling blev en av de bästa någonsin. Tack alla inblandade, ingen nämnd och ingen glömd. Vi ses på 2019 års KAK Midnattssolsrally. Var det blir kommer att offentliggöras senare i år. 

Lars Jonsson, KAK Midnattssolsrallyt

separator
News
50
PRESS

Wall och Jonsson snabbast:

Det blev spännanande ända till sista sträckan av KAK Midnattssolsrallyt 2018. Daniel Wall och Mats Jonsson var jämnsnabba i sina klasser, men till slut blev det Jonsson som var allra snabbast. -Vi fick kämpa hårt för att köra snabbare än Wall, sa Jonsson på prispallen.

separator
News
50
PRESS

Spännande avslutning på KAK Midnattssolsrallyt 2018:

Det var först på den sista av de 17 specialsträckorna av KAK Midnattsolsrallyt som segrarna kunde koras. Till slut var det Mats Jonsson som hade den allra snabbaste tiden av alla och vann därmed Historic 4WD. Han hade 14 sekunder mindre åktid än Daniel Wall som segrade i 2WD och får ta emot Segerpriset, Clarence von Rosen-pokalen. Även i Regularity Elite blev det omkastningar i toppen under sista dagen och det blev till slut dubbelt norskt i topp.

separator
News
50
PRESS

Tronskifte i Midnattssolsrallyt:

Fredagens sträckor bjöd på dramatik bland de snabbaste bilarna i de olika klasserna. Daniel Wall, Volvo 240 är snabbast i Klass 17, 5,6 snabbare än Mats Jonsson, Mazda 323.

separator
News
50
PRESS

Göthberg snabbast på torsdagens sträckor:

Rallyfest i Kisa och snabba förare både i de två- och fyrhjulsdrivna grupperna. KAK Midnattssolsrallyts sträckor under torsdagen bjöd på rally på högsta nivå.

separator
News
50
PRESS

Göthberg snabbast i starten:

Snabbast på den inledande sträckan av KAK Midnattssolsrallyt var Per Göthberg, Eskilstuna MK, i en Porsche 911. Vi hade riktigt roligt på sträckan, sa Göthberg efter målgången.

separator
News
50
INFO

Snabbare SS1:

KAK Midnattssolsrallyt har lyssnat till publiken och provar med kortare startmellanrum på SS1, som är den inledande publiksträckan i Vimmerby, med första start klockan 18.00. Bilarna startar därför med 30 sekunders mellanrum, mot förra årets 60 sekunder, och hela startfältet har kört igenom sträckan på cirka en och en halv timme.

separator
News
50
PRESS

Full fart i Vimmerby:

Folkfest på serviceplatsen och snabbare starter på Publiksträckan. Det är några av de saker som händer i Vimmerby under onsdagen den 27 juni då KAK Midnattssolsrallyt startar.

separator
News
50
PRESS

KAK Midnattssolsrallyt: En vecka kvar

Om en vecka, den 27 juni, startar Sveriges största historiska rally – KAK Midnattssolsrallyt. -Publiktrycket är mycket högt och de tävlande får räkna med ett riktigt tufft rally, säger Lars Jonsson, KAK Midnattssolsrallyt.

separator
News
50
INFO

Officiell Anslagstavla:

KAK Midnattssolsrally har i år den Officiella Anslagstavlan på hemsidan. Redan nu finns Bulletin 1 tillgänglig. Under tävlingen kommer den Officiella Anslagstavlan även finnas i pappersform i Rallyinfo.

separator
News
50
PUBLIK

Programmet börjar säljas:

Nu finns programmet till KAK Midnattssolsrallyt på de försäljningsställena.

separator
News
50
INFO

Anmälningslistan klar:

Idag har alla som är anmälda till KAK Midnattssolsrallyt fått ett meddelande från tävlingsorganisationen. - De allra flesta, 185 stycken, har fått ett positivt besked medan övriga har fått ett mindre positivt besked, säger Lars Jonsson, KAK Midnattssolsrallyt. - Och de är välkomna att sätta upp sig på kölistan, en lista som kommer bli allt kortare ju närmare vi närmar oss tävlingsdagarna. En av alla anmälda som fått positivt besked idag är Björn ”Nalle” Johansson som även i år kommer att köra Opel.

separator
News
50
PRESS

KAK Midnattssolsrallyt: Segerpriset

Den 100 år gamla silverpokalen, som är KAK Midnattssolsrallyts segerpris, kommer från och med 2018 års tävling att delas ut till tävlingens snabbaste tvåhjulsdrivna ekipage.

separator
News
50
PRESS

Anmälan har öppnat:

Anmälans öppnade till KAK Midnattssolsrallyt 2018 var en av programpunkterna på bilshowen på Elmia, och det blev en riktig succé med långa köer. Det bästa rally jag kört, och en folkfest som ingen bör missa, säger Fredrik Svensson som var först i kön till anmälan.

separator
News
50
INFO

Inbjudan är publicerad:

Nu finns inbjudan till KAK Midnattssolsrallyt publicerad på vår hemsida under fliken ”tävlande”. Anmälan är numera är en av programpunkterna på Sveriges största bilutställning Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia, Jönköping, och öppnar fredagen den 30 mars klockan 12.00 i Midnattssolsrallyts monter B06:90. Anmälan går även att göra via vår hemsida.

separator
News
50
INFO

Klockan 12.00, fredagen den 30 mars öppnar anmälan:

Anmälans öppnande har blivit så populärt att det numera är en av programpunkterna på Sveriges största bilutställning, Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia, Jönköping.

-Förra året anmälde sig cirka 100 ekipage det första dygnet, och vi räknar med lika stort intresse i år. Det är en viktig milstolpe och man riktigt känner hur årets rally närmar sig., säger Lars Jonsson, KAK Midnattssolsrallyt.

KAK Midnattssolsrallyt 2018 körs den 27 till 30 juni med Vimmerby som centralort. Anmälan till tävlingen går att göra direkt i Midnattssolsrallyts monter B06:90 eller via vår hemsida.

separator
News
50
PRESS

Köp filmen om Midnattssolsrallyt:

Varför inte värma upp inför årets Midnattssolsrally med filmen om KAK Midnattssolsrallyt?

separator
News
50
PRESS

Midnattssolsrallyt 2018 - Rallyinfo:

Nu finns Rallyinfo för KAK Midnattssolsrallyt 2018 tillgänglig under fliken tävlande. I år blir det tredje året i rad som KAK Midnattssolsrallyt körs med Vimmerby som centralort och ambitionerna är högt ställda.

separator
News
50
PRESS

Midnattssolsrallyt 2018:

Arbetet med 2018 års KAK Midnattssolsrallyt pågår och redan nu kan ett par nyheter avslöjas. Kisa blir ny ort för ett av lunchuppehållen och ett nytt vandringspris instiftas.

separator
News
50
PRESS

Midnattssolsrallyt 2017: Mats Jonsson segrade

Flerfaldige svenska rallymästaren Mats Jonsson ledde under hela tävlingen och totalsegrade i Midnattssolsrallyt 2017.Tävlingen har varit både tuff och utmanande, och jag är jättenöjd över segern, säger Mats Jonsson .

separator
News
50
PRESS

Thorbjörn Byes femte seger i Regularity:

Norske Thorbjörn Bye tog sin femte totalseger i Midnattssolsrallyt och hans karläsare Oddvar Moland plockade hem sin sjätte seger. Förra årets vinnare i Regularity Sport, Per Settergren/Martin Suart blev i år, inte bara tvåa i klassen Elite utan även bästa svenska ekipage i Regularity Elite. 
separator
News
50
PRESS

Midnattssolsrallyt 2017 Dag 3: Jonsson drygar ut ledningen

Snabb körning mitt i vägen var receptet som Mats Jonsson använde när han drygade ut sin ledning under Etapp 2. Överraskningar blev bland annat genom att Patrik Flodin bröt, Dan Wall ligger trea och engelsmannen Matthew Robinson sjua.
separator
News
50
PRESS

Midnattssolsrallyt 2017 Dag 2: Jonsson i ledning – Fransson överraskar!

Mats Jonsson körde snabbt och stabilt under hela Etapp 1 av Midnattssolsrallyt. Patrik Flodin har knappat in på ledaren och ligger bara 11,8 sekunder efter. Men den största överraskningen i toppstriden är hemmaföraren Kjell Fransson.
separator
News
50
PRESS

Midnattssolsrallyt 2017 Dag 3: Mats Jonsson leder Midnattssolsrallyt!

Mats Jonsson var allra snabbast på den första och inledande specialsträckan av KAK Midnattsolsrallyt 2017. – Det här är bara början, säger Mats Jonsson.
separator
News
50
PRESS

Snart dags för Midnattssolsrallyt:

På onsdag, 28 juni, går starten på ett av norra Europas största historiska rallyn – KAK Midnattssolsrallyt och den totalt 83 mil långa tävlingen avslutas med ett intensivt dygn på serviceplatsen Vimmerby med en ständig ström av rallybilar.
separator
News
50
INFO

Förbeställ filmen om Midnattssolsrallyt:

Den 5 juli släpps dokumentärfilmen om KAK Midnattssolsrallyt på DVD. Redan nu finns det möjlighet att förboka ett exemplar av filmen via http://www.midnattssolsrallyt-themovie.se Filmen kommer även att kunna köpas på Midnattssolsrallyts försäljningsställen under rallyt.
separator
News
50
PRESS

Filmpremiär för Midnattssolsrallyt:

Dokumentären om Midnattssolsrallyt har premiär den 26 april på bion i Vimmerby. Filmproducenten Matz Eklund, känd bland annat för SVT-succén En bit av 50-talet, och filmen om Eva Eastwood, är nu klar med sin senaste film, en dokumentär om KAK Midnattssolsrallyt 2016.
separator
Fler nyheter i arkivet!
separator