Midnattssolsrallyt - The midnight sun rally
KUNGLIGA AUTOMOBIL KLUBBEN
 
 
Midnattssolsrallyt 2018:
zurück / back
separator
Full fart i Vimmerby:  
 

Folkfest på serviceplatsen och snabbare starter på Publiksträckan. Det är några av de saker som händer i Vimmerby under onsdagen den 27 juni då KAK Midnattssolsrallyt startar.

Serviceplatsen i Vimmerby kommer att sjuda av liv under hela onsdagen då KAK Midnattssolsrallyt startar.  Deltagare från hela norra Europa ska anmäla sig, tävlingsbilar ska besiktas och mekaniker ska förbereda bilarna inför starten.

Men först ska KAK Midnattssolsrallyt invigas, vilket sker klockan 17.30 på Serviceplatsen. En halvtimme senare startar den första specialsträckan, en två kilometer lång publikvänlig sträcka som körs i centrala Vimmerby.

-Vi lyssnade på publiken och provar i år att de tävlande startar med 30 sekunders mellanrum istället för en minut, säger Lars Jonsson, KAK Midnattsolsrallyt.

Det gör att alla startande hinner köra igenom sträckan på cirka en och en halv timme, vilket betyder mindre väntetid och mer tid att vara på serviceplatsen efter sträckan.
- Serviceplatsen kommer att vara den självklara mötesplatsen under onsdagen. Vi räknar med väldigt mycket åskådare, restaurangerna har öppet och teamen håller på med bilarna både före och efter sträckan.

Bildtext: Mats Jonsson var snabbast på KAK Midnattssolsrallyts inledande publiksträcka förra året. I år är han tillbaka i samma bil.

separator