Midnattssolsrallyt - The midnight sun rally
KUNGLIGA AUTOMOBIL KLUBBEN
 
 
Midnattssolsrallyt 2018:
zurück / back
separator
Göthberg snabbast i starten  
 

Snabbast på den inledande sträckan av KAK Midnattssolsrallyt var Per Göthberg, Eskilstuna MK, i en Porsche 911. -Vi hade riktigt roligt på sträckan, sa Göthberg efter målgången.

Tusentals åskådare hade samlats på onsdagskvällen för att se den inledande specialsträckan av KAK Midnattssolsrallyt 2018.

Allra fortast körde Per Göthberg som klarade av de 2,09 kilometrarna på 1,55.1, och var därmed 1,8 sekunder snabbare än fjolårsvinnaren Mats Jonsson i Mazda 323.

-Vi hade roligt och fick en bra tid, extra kul för oss eftersom vi körde med bakdäck som vi lånat av Lars Davidsson.

-Nu tar vi en sträcka i taget och siktar på att köra utan att behöva skruva, säger Per Göthberg och får medhåll av kartläsaren Robert Eriksson.

-I morgon kör vi så fort vi vågar.

Finländske Markku Taipale överraskade och körde in på en sjunde snabbast tid med sin Ford Escort, och blev därmed snabbaste utländska förare.

-Jag är imponerad av hur många åskådare som såg sträckan, och de uppskattade verkligen att vi, på prov, snabbat upp sträckan genom att låta bilarna starta med 30 sekunders mellanrum. Det här är precis så rally ska vara, lika kul för publiken som för förarna, säger Lars Jonsson, KAK Midnattssolsrallyt.

Ännu återstår 16 specialsträckor av tävlingen och i morgon körs sträckorna norr om Vimmerby och lunchuppehåll i Kisa. Fredagens sträckor körs söderut med lunchuppehåll i Oskarshamn och lördagens avslutande sträckor körs i västlig riktning med lunchuppehåll i Eksjö.

Bildtext: Lånade bakdäck gjorde Porschen riktigt snabb och Per Göthberg, Eskilstuna MK, var snabbast på den inledande publiksträckan. Publiken uppskattade försöket med ett snabbare upplägg.

separator