Midnattssolsrallyt - The midnight sun rally
KUNGLIGA AUTOMOBIL KLUBBEN
 
 
Midnattssolsrallyt 2019:
zurück / back
separator
Publiksträcka inleder Midnattssolsrallyt:
 

KAK Midnattssolsrallyt 2019 inleds med en publiksträcka i Örebro, från golfbanan vid Gustavsvik till skidanläggningen Sörbybacken.

Årets KAK Midnattssolsrally har Örebro som centralort och tävlingen är som vanligt fördelad på tre etapper, med lunchuppehåll i Grythyttan, Askersund och Kägleborg. Rallyt inled den 10 juli med en publiksträcka i Örebro. Starten går vid golfbanan vid Gustavsvik den tre kilometer långa sträckan avslutas vid skidanläggningen Sörbybacken.

– Där kommer det att finnas en stor publikplats där åskådarna kan se den spännande avslutningen, förklarar Wilhelm Douglas, Generalsekreterare i KAK.
Årets tävling består av 20 specialsträckor i Örebroregionen, från Askersund i söder till Kopparberg i norr, flera av dem är riktigt klassiska sträckor i rallysammanhang. Totalt är rallyt omkring 87 mil långt, varav cirka 16 är specialsträckor.
– Vi är också glada och stolta över att 2019 års tävling blir en hyllning till en av våra bästa rallyförare genom tiderna, örebroaren och världsmästaren i rally 1984, Stig Blomqvist, säger Wilhelm Douglas.

Bildtext: Hemmaföraren Stig Blomqvist hyllas i 2019 års KAK Midnattssolsrally. Årets tävling inleds med en publiksträcka i Örebro och har bland annat uppehåll i Grythyttan, Askersund och Kägleborg.

För mer information:
Kontaktperson för tävlingen är KAK:s Generalsekreterare Wilhelm Douglas.
Frågor om tävlingen besvaras enklast per mail ställda till: wilhelm.douglas@kak.se

Högupplösta bilder går att ladda ner från hemsidan: www.midnattssolsrallyt.com

Midnattssolsrallyfakta och historik
KAK Midnattssolsrallyt ska erbjuda deltagare, publik och partners en unik upplevelse av klassiska rallybilar på fina rallyvägar under säkra förhållanden. Deltagarna ska erbjudas en trevlig samvaro med god mat i en anda av nostalgisk motorsportkultur där helhetsupplevelsen tillsammans med tävlingsmomentet utgör den klassiska Midnattssolsrallyandan. KAK Midnattssolsrallyt är Sveriges, och ett av Europas största rally för historiska tävlingsbilar, Appendix K. Tävlingen kördes i sin ursprungliga tappning mellan 1950 och 1964. Sedan 2006 körs KAK Midnattssolsrallyt som en historisk tävling med två huvudklasser: Historic - tävlingsbilar i full fart, och Regularity - rallyinspirerade standardbilar som ska hålla en snittfart om 50km/h.

KAK Midnattssolsrallyt 2019 är en hyllning till 1984 års rallyvärldsmästare Stig Blomqvist, och körs den 10/7-13/7. Rallyt är öppet för tvåhjulsdrivna bilar byggda 1990 eller tidigare (Historic). Årets tävling består av 20 specialsträckor på totalt omkring 16 mil. Rallyt kör i tre etapper med lunchuppehåll i Grythyttan, Askersund och Kägleborg. KAK Midnattssolsrallyt följs främst av en stor nationell publik och har under åren väckt ett allt större intresse internationellt. Världs-, Europa- och Svenska mästare samt flertalet internationella tävlanden kommer att delta i tävlingen.

separator